Извјештај: Двери српске и „Catena Mundi“ у Бањалуци и Љубљани

Издања ИК „Catenа mundi“ свечано су представљена у Бањалуци и Љубљани.

Пред близу две стотине Бањалучана, на Правном факултету у Бањалуци, по први пут у Републици Српској, промовисана су издања Catene mundi. Велико интересовање за за издаваштво Двери и сада Catene mundi није изостало ни овај пут. Иако се Двери због обавеза у кампањама за претходне изборе нису појављивале у Српској скоро годину дана, приметно је било да су Бањалучани жељно ишчекивали овакву промоцију.

Говорили су Бранимир Нешић, гл. уредник и члан Старешинства Двери и Југослав Кипријановић, члан уредништва Catene и Руководства Двери. Организатори су били Србско сабрање „Баштионик” из Бањалуке и Catenа mundi. Овом приликом се јавно захваљујемо управи Правног факултета, што је, по угледу на Машински факултет у Београду, препознала значај промовисања издања Catene mundi, па је Правни факултет био достојан репрезент правог српског домаћина и слободарске мисли.

Присутни Бањалучани отишли су са трибине богатији за једно надахнуто дружење на тему српског духовног, културног и националног иденитета, а Catena mundi подстакнута да настави путевима Црњанског, Солжењицина, Достојевског и Кијука.

dveriBL-5 dveriBL-4 dveriBL-3 dveriBL-2 dveriBL-1

 

 

Љубљана

У настојањима Српског друштва Задужбина да нашем народу који живи у Словенији приближимо идеје истинског родољубља и активизма, и да наш народ поред вишегодишњег тровања лажима и обманама захваљујући „нашем“ јавном сервису као најважнијем средству информисања наших људи у расејању види, да ипак постоји алтернатива странчарењу, политиканству, полтронству и издаји, организовали смо представљање Покрета Двери и издавачке куће Catena mundi у Словенији.

Ни снежна мећава претходног дана није спречила све оне који су желели да се упознају са радом покрета Двери за живот Србије и са делима издавачке куће Catena mundi, а било је доста и оних који су желели да са својим присуством дају подршку Дверјанима за све оно што раде за нас.

Пре почетка предавања, имали смо прилику да премијерно погледамо документарни филм о Предрагу Драгићу – Кијуку, „Тако је говорио Кијук“, који је наишао на велико одобравање код свих присутних. Након тога су Југослав Кипријановић, члан уредништва издавачке куће Catena mundi и члан Руководства Српских Двери, и Бранимир Нешић, главни и одговорни уредник издавачке куће Catena mundi и члан Старешинства Двери, присутнима представили сва издања издавачке куће Cаtena mundi.

После предавања присутни су имали прилику да нашим гостима поставе питања која су се углавном односила на актуелну политичку ситуацију, српску унију, патриотски блок и могућност изласка из националне и духовне кризе у којој се налази српски народ. На крају су сви присутни могли на лицу места да купе дела из издавачке куће Cаtena mundi, а захваљујући нашим гостима, део прихода од продаје књига је намењен хуманитарној фондацији „За српски Космет“ која делује у оквиру Српског друштва Задужбина.

dveriLJ-2 dveriLJ-1

Извори:
http://sd-zaduzbina.com/izveshta-i/pokret-dveri-za-zhivot-srbi-e-i-catena-mundi-u-ub-ani.html

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/dveri-na-delu/2013/februar/pune-sale-docekale-catenu-mundi-u-banjaluci-i-ljubljani.php