Извјештај: „Заборав је смртни гријех“

Дана 24.03.2013. љ.Г. свештенство Храма Христа Спаситеља у Бањалуци, служило је молитвени помен за страдале у Нато бомбардовањима Републике Српске, Србије и Црне Горе. Кољиво су прислужили активисти Србског сабрања „Баштионик“.
Истог дана у просторијама Светосавског културног клуба у Бањалуци, Србско сабрање „Баштионик“ било је организатор молитвеног сабрања под називом „Заборав је смртни гријех“ у оквиру којег је бесједио отац Драган Грујић, а приказан је документарни филм „Отето Косово“ и видео спот за пјесму посвећену Милици Ракић- дјевојчици убијеној од Нато бомби.

Сабрање је почело Молитвом Господњом и химном Боже правде које су у један глас отпјевали сви пристуни. Бесједу је казивао о. Драган Грујић који је између осталог цитирао нашег патријарха који је рекао да је Косово отето али да то није трајна категорија.

DSC_0062

 

DSC_0060

Након бесједе о. Драгана Грујића, пристунима се у име Србског сабрања „Баштионик“ обратио Страхиња Стојаковић који је говорио о филму „Отето Косово“, аутору Вацлаву Дворжаку и видео споту за пјесму о Милици Ракић.

DSC_0077

Скуп је затворио Предраг Адамовић у име Баштионика и том приликом се захвалио господину Владимиру Николићу, конзулу Републике Србије коме је уручио скромни дар.

DSC_0087

 

DSC_0090

Видео извјештаји:

Став Србског сабрања „Баштионик“ је да србски народ, као жртва Нато пакта, ЕУ и САД, јасно и гласно треба да каже НЕ, поменутим организацијама и савезима!

DSC_0041 DSC_0021 DSC_0018x1 DSC_0014

 

КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО!