Извјештај Божићне акције „Будимо људи 2013.“

Мир Божји- Христос се роди!

Више него успјешно, уз Божију помоћ, завршена је Божићна добротворна акција Србског сабрања Баштионик.

Добротворна акција за помоћ материјално угроженим породицама, првенствено оним са више дјеце, а уз благослов владике бањалучког господина Јефрема, трајала је током Божићног поста, у данима када је благочестиви народ показивао љубав и бригу према свом роду.
Помоћ је прикупљана у тржним центрима Меркатор и Корт као и путем кутија за добровољни прилог које су постављене у црквама у Бањалуци и у сједишту Баштионика- Ризници.

Прикупљена помоћ је била довољна да богатију Божићну трпезу осјети двадесет пет породица са укупно осамдесет осморо дјеце, у Бањалуци и околини и у општинама Приједор, Дрвар и Србац.

Путем добровољних прилога прикупљено је 2 200 КМ и тим новцем је купљено брашно, пасуљ и детерџент, а остатак је подијељен најугроженијим породицама.
Укупно је подијељено 1350 кг брашна, 196 л уља, 163 кг шећера, 130 кг детерџента, тјестенине, риже, конзервиране хране, слаткиша, школског прибора, одјеће и обуће…
Помогли смо и Удружење параплегичара регије Бањалука, куповином пелена у износу од 135 КМ.

Акција је спроведена уз помоћ свештенства Српске Православне цркве, ученика Основне школе „Бранко Радичевић“, „Иво Андрић“ и Школе ученика у привреди.

Преносимо вам искрене ријечи захвалности и поздраве породица којима су знани и незнани, одвојивши од своје трпезе, уљепшали Божић и дане по Божићу!

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!