Извјештај: вече посвећено Гаврилу Принципу у Бањалуци

У огранизацији  Србског Сабрања Баштионик, Удружења студената историје др Милан Васић, Студентског Савеза Правног факултета и Српског Друштва Задужбина 18. септембра успјешно је одржано предавање на тему „вече посвећено Гаврилу Принципу“ и промоција књиге „Гаврило Принцип у Београду“ аутора Ратка Парежанина.

Гости предавачи су били Бошко Обрадовић и Иван Костић из покрета Двери Српске.

Вече је отворено реторичарским говором Ведране Будише, студента Правног факултета у Бањалуци. Овим говором учествовала је на више такмичења у Републици Српској органзиваних поводом 100. годишњице од атентата на окупатора и почетка Првог свјетког рата.

dveri-resized-4

Након тога Бошко и Иван су представили своје погледе на личност и дјело Гаврила Принципа те своју визију о Гаврилу Принципу којег треба да да и данашња омладина…

dveri-resized-3

Публика је такође имала прилику да чује о издавачкој кући Catena Mundi и о књизи „Гаврило Принцип у Београду“ чије је аутор иначе био цимер Гаврила Принципа током његовог боравка у Београду.

dveri-resized-0

Предавачи су представили и националну енциклопедију „Catena Mundi“ Предрага Драгића Кијука те позвали све присутне да се претплате на друго издање које излази 1. октобра и тиме остваре попуст од скоро 50%. Више информација о издавачкој кући и енциклопедији на сајту: www.catenamundi.rs/

Вече смо завршили са питањима присутних те разговору о националним темама битним за Србе у 21. вијеку.

Сутрадан су наши предавачи одржали конференцију за медије о којој можете прочитати више на овој вези.

У суботу, 2 дана послије дверјани су продужили за Љубљану гдје су такође одржали предавање на исту тему. Више на сајту Задужбине.

Овом акцијом у организацији 4 удружења смо се потрудили да афирмишемо саборност која треба да се врати у наш народ ако желимо да живимо као Срби у 21. вијеку!

Слога биће пораз врагу!

Фотогалерија: