Покривена кућа РВИ Јадранка Милојевића

Када смо у мају посјетили породицу Јадранка Милојевића, демобилисаног борца ВРС са првих борбених линија, а сад инвалида, који са седмочланом породицом живи у непокривеној кући у бањалучком селу Драгочај и видјели његову жељу и борбу да доврши кућу, одлучили смо да помогнемо.

Највећу помоћ смо добили од организације „Срби за Србе“ који су обезбиједили комплетна средства за куповину неопходног грађевинског материјала и тиме омогућили да ова породица добије кров над главом и без стрепње чека зиму.

Када се на незавршеном крову завијорила српска тробојка почели су радови уз учешће комшија, родбине и пријатеља породице Милојевић.

У рекордних 7 радних дана све је припремљено за покривање и у суботу, 11. јула, постављен је и цријеп и завршени радови.

Након тога, по старом српском обичају, наш домаћин Јадранко је почастио главне мајсторе, а и све нас- заједничком вечером.

Захваљујемо се свима који су помогли ову акцију преносећи Јадранкове ријечи „Хвала вам драга браћо, вратили сте ми вјеру у људе, у живот…борићемо се и даље“.

Фотографије: