НПРС, духовно-добротворно вече „Саборно за Косово и Метохију“

Народно позориште Републике Српске било је збoрно мјесто радости и туге. Радости због поновног сусрета пријатеља, а туге због тренутне ситуације на Косову и Метохији.
Добротворно вече „Саборно за Косово и Метохију“, као и хуманитарна акција „Кад би хљеба било више“ остварују свој циљ, а то је; прикупљање помоћи за рад народних кухиња на Косову и Метохији. Срби из Републике Српске су, по ко зна који пут, показали своју хуманост на дјелу.

О стању на Косову и Метохији говорили су: отац Иларион, игуман манастира Драганац, Арно Гујон, француски добротвор и оснивач и предсједник хуманитарне организације „Солидарност за Косово“,
Светлана Стевић, предсједник НВО „Мајка Девет Југовића“ која води народне кухиње на Косову и Метохији и
Мира Лолић-Мочевић, новинар и добар познавалац прилика на Косову и Метохији.
У име организатора присутнима се обратио предсједник Србског Сабрања Баштионик из Бања Луке г-дин Предраг Адамовић.
Кристина Ивановић из Бања Луке је отпјевала двије пригодне пјесме, а КУД „Копаоник“ из Лепосавића уљепшао је ово добротворно вече сплетом пјесама и игара са Косова и Метохије.

У току одржавања ове хуманитарне вечери прикупљено је 1.365,00 евра који су присутни приложили на лицу мјеста. Организатор се у своје име и у име србског народа на Косову и Метохију захваљује свима који су, према својим могућностима, пружили помоћ у овој хуманитарној акцији.

Такође Вас обавјештавамо да позивом на број 1412 до краја мјесеца априла 2016. љ.Г. активно подржите хуманитарну акцију помоћи за наше Косово и Метохију.

http://www.narodnekuhinjekim.com/vesti/banjaluka-saborno-za-kosovo-i-metohiju

Прилози:

Потврда о уплати (PDF)

Потврда о уплати 2 (PDF)

Фотографије: