Задужбина за Косово и Метохију

Браћо и сестре, поштовани родољуби,

Србско сабрање Баштионик је уз благослов епископа свих пет епархија Српске Православне цркве са територије БиХ, покренуло добротворну акцију за помоћ Србима на  Косову и Метохији под називом „Задужбина за Косово и Метохију“.

Циљ „Задужбине за Косово и Метохију“ је да помогнемо Србима који су остали да живе на југу окупираног Косова и Метохије у страшним и трагичним условима гета. Ово је пројекат националног карактера и није само пуко скупљање и подјела помоћи, већ живо свједочанство да садашње генерације Срба западно од Дрине нису изгубиле свијест о националном јединству, без обзира на наметнуте административне границе.

Позивамо вас да и ми у Републици Српској, као Арно Гујон који је окупио преко 12000 донатора, знаних и незнаних Француза који својим редовним мјесечним донацијама континуирано помажу Србе на Косову и Метохији, учинимо заиста минималан напор и постанемо отаџбински задужбинари Косова и Метохије у 21. вијеку, да својим прилогом потпомогнемо ове наше мученике и покажемо да их нисмо заборавили.

Прикупљена средства, ако Бог да и буде неопходне добре воље, биће искоришћена за реализацију крупнијих пројеката као реална подршка самоодрживом опстанку Срба који упркос свему, остају на својим огњиштима чувајући Косово и Метохију за све нас.

Ово можемо остварити зато јер смо преко 10 година присутни на терену и имамо помоћ наших сарадника са Косова и Метохије, епархијске хуманитарне организације „Мајка девет Југовића“ и мреже парохијских свештеника епархије Рашко-призренске.

                             Постаните задужбинар Косова и Метохије, за своју и душу свог потомства!