Конференција за медије поводом бриселског „договора“ и подршке Србима на Косову и Метохији

Помаже Бог браћо и сестре!

Данас, 24.04.2013. љ.Г. на иницијативу Србског сабрања Баштионик, на платоу испред споменика 12 бањалучких беба, одржана је заједничка конференција за медије родољубивих покрета и удружења из Бањалуке.

Сабор родољубивих покрета и удружења који чине СНП „Избор је наш“, Друштво српско-руског пријатељства „Косовско огњиште“, Друштво пријатеља манастира Хиландара, Равногорски покрет Отаџбине Српске, Удружење „Српско-руски мост“, Удружење Јадовно 1941., Удружење студената историје „др Милан Васић“ и Србско сабрање Баштионик, донијели су јединствен став по питању бриселског договора и подршке Србима на Косову и Метохији.

Представници ових осам удружења и покрета су данас у 13 часова у Конзулату Републике Србије, генералном конзулу господину Владимиру Николићу предали писмо-апел упућено Народној Скупштини Републике Србије и писмо подршке упућено Србима на Косову и Метохији.

Њ. Екс. Г. конзул се љубазно одазвао нашој молби да хитно прослиједи оба писма, како би она стигла у Народну скупптину Републике Србије до расправе о бриселском споразуму заказане за петак 26.04.2013. године.

У заједничком саопштењу за медије Сабора родољубивих покрета и удружења Републике Српске је истакнуто: „И ми, Срби преко Дрине, као и сваки Србин гдје год да се налази, бринемо за судбином Косова и Метохије. Сматрамо да нам Љубав према мајци Србији даје право, а љубав према браћи на Косову и Метохији и обавезу да понизно замолимо посланике Народне скупптине Републике Србије и завапимо: Не браћо, не ако за Бога знате, не дајте им тапију на земљу коју су наши преци вијековима крвљу натапали“.

Није овај споменик случајно изабран за мјесто одржавања конференције.

Овдје се најбоље види колико можемо вјеровати онима који и ових дана гарантују безбједност Србима на Косову и Метохији.

Република Српска је остала одсјечена непуна два мјесеца од матице Србије и ево шта нам се догодило. Свјетски миротворци нам ни кисеоник за живот наших беба нису дали, а обећавају Србима на Косову и Метохији заштиту и права, суживот и толеранцију…

Ових 12 беба страдалих 1992. године као и мала Милица Ракић и друга дјеца страдала од НАТО бомби, придружени су малим Витлејемским мученицима, за Христа пострадалима.

Сви они својим невјештим, дјечијим али горким и крвавим словима, исписују још једно писмо и поруку упућену и народним посланицима у Скупштини Републике Србије али и у Скупштини Републике Српске и свим Србима:

„Немате право да нас заборавите, немате право да нас продајете зарад лажних вриједности и обмана наших џелата, ЕУ и НАТО савеза“.

Позивамо и друга родољубива и национална удружења и покрете да нам се придруже у стварању јединственог фронта за заштиту србских националних интереса.

Писма за преузимање:

Писмо скупштини