СРЦЕМ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

Баштионик је у сарадњи са Народним позориштем Републике Српске и градским установама културе у Бањалуци, Прњавору, Градишки и Лакташима, организовао  представу „Женидба“ у извођењу Народног позоришта из Приштине, привремено смјештеног у Грачаници.

Улаз на све представе, је по жељи глумаца и свих чланова ансамбла, био бесплатан, а представе добротворног карактера – посвећене прикупљању помоћи за четири српске породице на Косову и Метохији.

Ми смо имали нову прилику да покажемо своје братољубље, јер није важно колико дајеш, важно је да је од срца.

Судећи по посјећености и прикупљеном новцу, захваљујући вама драги људи, показали смо да играмо срцем за Косово и Метохију.

Прикупљена су сљедећа новчана средства:

  • Бања Лука 6.360,70 КМ
  • Прњавор 2.491,55 КМ
  • Лакташи 2.367,50 КМ
  • Градишка 2.933,25 КМ

Величанствена представа Народног позоришта из Приштине „Женидба“ изазивала је сузе како код публике, тако и код глумаца, и чланова ансамбла Народног позоришта Приштина. Те сузе су вјера, љубав и нада коју дајемо једни другима, доказ да љубав према умјетности удружена са љубављу према свом роду даје плодове добрих дјела.

Да добра дјела не остају без награде доказ је и Полицијска управа Бања Лука. Запослени у Полицијској управи Бања Лука  организоцвали су интерну добротворну акцију и  прикупили 2.775,50 КМ.

Тај  износ новца су  уручили Задужбини за Косово и Метохију и ова донација ће заједно са осталим прикупљеним средствима из 4 града бити упућена за најугроженије породице на Косову и Метохији.

У подјели ових средстава за породице које опстају на КиМ помоћи ће нам наши теренски сарадници из Епархијске добротворне организације „Мајка девет Југовића“ из Грачанице, али и  Милан Васић!

Дружење са нашим пријатељима из Народног позоришта Приштина завршило се у Градишки, одакле је дошла и иницијатива за овај велики културно – добротворни догађај.

Иницијатива за овај културни, али и добротворни и  братољубиви догађај потекла је од менаџера Града Градишка, Бојана Вујиновића, глумца Бранка Бабовића и градоначелника Градишке Зорана Аџића.

Покровитељи гостовања Народног позоришта са Косова и Метохије, које обиљежава 75 година свог рада, били су  градоначелници Градова домаћина: Бањалуке, Прњавора, Лакташа и Градишке.

 

Захваљујемо се свима, за све и због свега.

Хвала вама  који сте  својим доласком и прилогом  заједно послали поруку Србима на Косову и Метохији: „Нећемо вас никада заборавити. Увијек ћемо бити уз вас!“

Испратили смо наше пријатеље и госте, радујући се новим сусретима у Републици Српској или на Косову и Метохији.

 

Они који желе помоћи свој народ на нашој светој земљи могу свој прилог уплатити на наш жиро рачун или позивом на број 17766 даровати 2КМ.

ПОСТАНИ ЗАДУЖБИНАР КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

Задужбина за КиМ – Баштионик (bastionik.org)

 

За све информације и додатна питања стојимо на располагању!