Служен молитвени помен др Миодрагу Лазићу

ДР МИОДРАГ ЛАЗИЋ ЈЕ УПИСАН У КЊИГУ ВЈЕЧНОСТИ

Молитвени помен поводом 40 дана од упокојења великог србског родољуба доктора Миодрага Лазића служило је свештенство бањалучког саборног храма Христа Спаситеља.
Кољиво су прислужили активисти Баштионика.
Парастос је служен и у Нишу и Храму Светог Саве у Блажују, недалеко од мјеста гдје се у рату налазила чувена болница „Жица“ у којој је доктор Лаза спашавао србске рањенике.

Баштионик је прије двије године др Миодрагу Лазићу додијелио повељу Србски родољуб „ЗА ЖРТВЕНУ ЉУБАВ ПРЕМА СВЕТОСАВСКОМ СРБСКОМ РОДУ, СПАШАВАЊЕ ЖИВОТА И ДОБРОВОЉНО УЧЕШЋЕ У СТВАРАЊУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“.

А колико је доктор Лаза истински носилац тог родољубља показао је и својим одласком из овоземаљског живота.

Данас смо прислужили свијеће и помолили се за његову душу и у Нишу, Источном Сарајеву (Блажују), Бањој Луци… надамо се и у другим мјестима гдје живе духовно и национално свјесни Срби.

Миодраг Лазић је уписан у књигу вјечности. Прије свега, као велики човјек и хуманиста. Знају његови саборци да је др Лаза оперисао и лијечио рањене и болесне не питајући којем народу или војсци припадају.

Ми, Срби Републике Српске, треба да будемо поносни јер смо такву људску величину имали као саборца у стварању и одбрани наше Отаџбине.

Његова љубав према србству, отаџбини и србском роду остаје као примјер и узор свима нама како се живи и ради за свој народ и своју државу.

Обавеза и задатак свих нас је да сјећање на др Миодрага Лазића и његова дјела пренесемо на будућа покољења.