Сагласно за Ристиће – Слога биће пораз врагу!

У великој хуманитарној акцији за помоћ породици Ристић из села Јањине Воде на Косову и Метохији удружили су се многи дародавци и то из следећих организација и удружења: „Срби за Србе“, „Сви за Космет“, Фондација Делије, Србско сабрање Баштионик Бањалука, Привремени орган Општине Звечан, фирма „Рад 028“ Звечан, као и италијанска организација под називом „Love Revolution“.

Сви су они учествовали у складу са својим могућностима како би се породици Ристић саградио неопходан стамбени простор, јер је дирљива прича о одрастању троје малолетне деце у подруму погодила срца ових добрих људи.

Ристићима је саграђена кућа, одрађена изолација, а такође је извршена и набавка покућства и беле технике. На лицима сваког члана помогнуте породице засијао је осмех среће, радости и зачуо се уздах олакшања. Коначно могу у живот својих малишана да унесу дневну светлост и да Сунцем замене мрачне просторије подрума које су одисале хладноћом, влагом и напуштеношћу.

Ови дивни људи су сагласно пристали да помогну Ристиће, и не размишљајући отпочели прикупљање прилога за помоћ. Колико су срца добрих људи широка огледа се и у томе што је помоћ стизала и ван граница наше државе. Љубав и доброта могу променити цео свет, па како онда не би и сурову стварност ове страдалне породице.

То што ће Ристићи сада имати прилике да у новом дому дочекају све будуће празнике, и да га испуне топлином и радосним тренуцима, могу да захвале доброчинитељима који су спремно и одлучно пристали на овај изазов, савладали га и исписали још једну дирљиву причу међу својим доброчниствима.

Неизрециво захвални, у име породице Ристић и у име наше организације, захваљујемо овим дивним људима од којих учимо много, а пре свега то да што више дајемо више имамо.

Хвала Вам на још једном емотивном тренутку у нашем дугогодишњем хуманитарном раду.

НЕМА ПРЕДАЈЕ! 

Извор:  Хуманитарна организација Епархије рашко-призренске – Мајка девет Југовића – Народне кухиње на Косову и Метохији