„Будимо људи“ на Тргу Крајине

Божићнa добротворнa акцијa „Будимо људи“ ове године имала је нову активност. Баштионик је уз дозволу Градске управе на бањалучком Тргу Крајине у петак и суботу 25. и 26.12. и у четвртак 31.12.2020. љ.Г. поставио штанд са кутијом за добровољне прилоге.
Ни киша, снијег, нити хладноћа, нису спријечили младе активисте Баштионика да поставе штанд и дежурају поред кутије за прилоге, као ни људе добре воље, не само из Бањалуке, да дају свој прилог и да сви заједно остваримо изузетно успјешан резултат ове акције.
У прва два дана прикупљања прилога на Тргу Крајине, у кутију је придарено укупно 2.251,20 КМ!
Подршку акцији „Будимо људи“ али и раду Баштионика, дао је и градоначелник Бањалуке господин Драшко Станивуковић.
Градоначелник је са својим сарадницима посјетио наш штанд на Тргу Крајине, дао свој прилог у кутију, а Баштионику уручио поклон – дрвену азбучну таблу.
 
Трећи дан акције, прикупљање прилога смо посветили србским породицама Баније чије су куће и помоћни објекти у земљотресу 29.12. претрпјели огромну штету.
У кутију за прилоге, за само пет сати рада Баштионикових активиста, људи доброг срца су за помоћ нашој браћи на Банији приложили тачно 2.700,00 КМ. Акцији се придружило и „Друштво пријатеља манастира Хиландара“ из Бањалуке прилогом од 500,00 КМ, тако да
укупан износ помоћи износи 3.200,00 КМ.
 
Захваљујемо се свим добротворима, у име оних који ђе у дане Божићних празника примити пријеко потребну помоћ, као и у наше име.
 
Акцију „Будимо људи“ настављамо до 06.01.2021. љ.Г.
У овом тренутку нам је најпотребније брашно.
Позивамо људе добре воље да нам се придруже и помогну да за Божић обрадујемо што више породица.

За све додатне информације контактирајте нас на 051/211-802 или 065/526-873.

БУДИМО ЉУДИ!