У добротворној акцији „Вратимо 100 евра срцу Србије“ прикупљено 2.450,00

Баштионик је у јуну прошле године покренуо акцију „Вратимо 100 евра срцу Србије“.

Нашем позиву да средства која је Влада Републике Србије исплаћивала својим држављанима као помоћ у ванредној ситуацији изазваној пандемијом корона вируса, преусмјеримо дјеци на Косову и Метохији, одазвало се укупно деветнаест држављана Републике Српске који имају и држављанство Републике Србије.

Они су искористили своје право за добијање 100 евра од Владе Републике Србије, а затим та средства уплатили на наш рачун.

Уз још неколико намјенских прилога, у овој акцији је укупно прикупљено 2.450,00 евра.

Прва донација из ових средстава је уочи прославе празника Светог Николе стигла у Метохију и захваљујући труду сестре Оливере Радић подијељена бебама рођеним у току 2020. године у Ораховцу, Великој Хочи и Призрену, као и за ђачку стипендију и куповину огрева.

Други дио ће преко наших пријатеља и сарадника, епархијске Хуманитарне организације „Мајка девет Југовића“ бити подијељен српским породицама у Косовском Поморављу.

Баштионик, испуњавајући своје обећање, објављује списак тих истинских родољуба и добротвора који схватају значај милосрђа, поготово када је оно упућено дјеци на Косову и Метохији, нашој дјеци која у 21. вијеку живе у условима трајне изолације – гета.

Још једном захваљујемо добротворима који показују високу свијест о јединству српског народа и љубави према ближњем, постајући тако свјетлост свијету и со земљи.

 

Постаните и ви Задужбинар Косова и Метохије