Извјештај: „Помоћ за Здјеларе“ (Ћела- Приједор)

Активисти Србског сабрања Баштионик су уз помоћ активисте из братске организације Срби за Србе (Приједор), 27. јула 2012. љ.Г. испоручили прикупљена новчана средства из акције „Помоћ за Здјеларе“.


 

Од 640 КМ колико смо прикупили од наших донатора, за 240 КМ смо купили основне потрепштине: брашно, шећер, уље, тјестенину, кромпир, пасуљ, слаткише, пелене за бебу и друге кућне потрепштине. Oстатак средстава од 400 КМ смо положили у оближњу продавницу као аванс уз договор да чланови породице Здјелар свакодневно узимају себи основне намирнице, као што су хљеб и млијеко, у износу од 10 КМ дневно. То би требало бити довољно за 40 дана али тиме није ријешено питање ове породице која живи у изузетно тешким условима, које је тешко замислити у 21. вијеку.

 
 
У сарадњи са браћом из организације Срби за Србе и представником италијанске хуманитарне организације, покренули смо акцију рјешавања имовинско-правног статуса земљишта на којем тренутно борави ова породица. Након тога, уз Божију помоћ, кренули би у изградњу куће на том плацу. У ту сврху смо посјетили Центар за социјални рад у Приједору и у разговору са њима добили обећање да ће и Центар помоћи свим расположивим средствима да се овој дјеци обезбиједи смјештај достојан човјека!
 
 
Материјалну и молитвену подршку ћемо такође добити од локалне парохије и свештеника Ђорђа који је прије пар мјесеци крстио свих петоро дјеце у овој породици.

Позивамо све који могу и желе, на било који начин помоћи реализовању ове акције да се јаве у сједиште Баштионика у Књижари „Ризница“, у тржном центру „Видовић“ у Бањалуци (Јеврејска бб, иза Боске) или на број телефона 051/211-802.
Такође се могу јавити хуманитарној организацији Срби за Србе- Приједор на број телефона 065/452-789 или путем мејл адресе szsrepublikasrpska@gmail.com.

Ову прилику смо искористили да посјетимо нашу светињу из 15. вијека- манастир Клисину надомак Приједора. Више о манастиру можете прочитати на сајту: www.manastirklisina.com

КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО!