Извјештај: Божићна акција „Будимо људи“

Србско сабрање Баштионик у вријеме сваког од четири православна поста, организује добротворне акције и прикупља помоћ за потребите.

У Божићном посту нашу акцију смо назвали по ријечима блаженопочившег Патријарха србског Павла: „Будимо Људи“.

И ево данас, на недјељу Светих Отаца, на Бадње вече, када смо привели овај посао крају, можемо рећи да су ове Патријархове ријечи пробудиле љубав у срцима многих и да је наша акција успјела.

Прикупљена је помоћ довољна да у ове претпразничне дане обиђемо укупно једанаест породица и доставимо им помоћ у храни (највише оној најпотребнијој- брашну), зимској гардероби, средствима за хигијену, школском прибору, играчкама и слаткишима за најмлађе.

У посјети породици Костадиновић

Помоћ је у сарадњи са парохијским свештеницима који су такође дали свој допринос, достављена на подручју општина Приједор, Бањалука, Прњавор и Србац, породицама богатим оним највриједнијим благом- синовима и кћерима.

У посјети породици Костадиновић

Укупно педесетшесторо дјеце ће празник Христовог рођења- Божић, дочекати у радости богатије трпезе али и у радости због живе и дјелатне Љубави људи које не познају, а који су им помогли. То и јесте највећи успјех ове акције.

У посјети породици Костадиновић

Умјесто ријечи захвалности онима који су помогли (нека их Господ помене у Царству Небескоме), честитаћемо Божић свима, наводећи у цијелости мисао Патријарха Павла:

„Будимо увек и свуда Људи, да нас као људе призна за своје Бог, а препознају преци и упознају савременици. Будемо ли заиста Људи, народ Божији, потомци Светих предака својих, сви ћемо ми, свако на своме месту, учинити што можемо за добро своје цркве, за добро свега света, па и непријатеља наших, јер ће Господ бити са нама и послати мир напаћеном роду нашем и свим другим људима“.

Код породице Кузмић
Породица Латиновић
Породица Марјановић
Са породицом Здјелар
Посјета породици Јовишић
Код породице Мирчић
Посјета породици Пејашиновић
Посјета Игњатићима

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!