Извјештај: „Заборав је смртни гријех“

Дана 24.03.2013. љ.Г. свештенство Храма Христа Спаситеља у Бањалуци, служило је молитвени помен за страдале у НАТО бомбардовањима Републике Српске, Србије и Црне Горе. Кољиво су прислужили активисти Србског сабрања Баштионик.
Истог дана у просторијама Светосавског културног клуба у Бањалуци, Србско сабрање Баштионик било је организатор молитвеног сабрања под називом „Заборав је смртни гријех“ у оквиру којег је бесједио отац Драган Грујић, а приказан је документарни филм „Отето Косово“ и видео спот за пјесму посвећену Милици Ракић- дјевојчици убијеној од НАТО бомби.

Сабрање је почело Молитвом Господњом и химном Боже правде које су у један глас отпјевали сви пристуни. Бесједу је казивао отац Драган Грујић који је између осталог цитирао нашег патријарха који је рекао да је „Косово отето али да то није трајна категорија“.

Након бесједе оца Драгана Грујића, пристунима се у име Србског сабрања Баштионик обратио Страхиња Стојаковић који је говорио о филму „Отето Косово“, аутору овог филма Вацлаву Дворжаку и о видео споту за пјесму о Милици Ракић.
Господин Дворжак је био спријечен да дође у Бањалуку и буде наш гост али се присутнима обратио писмом које преносимо у цијелости:

Писмо Вацлава Дворжака

Скуп је затворио Предраг Адамовић у име Баштионика и том приликом се захвалио господину Владимиру Николићу, конзулу Републике Србије коме је уручио скромни дар.

 

Видео извјештаји:

Став Србског сабрања Баштионик је да србски народ, као жртва НАТО пакта, ЕУ и САД, јасно и гласно треба да каже НЕ поменутим организацијама и савезима!

КАКО РАДИЛИ, ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО!