Добродошли у земљу ћирилице

На четрнаестом километру од Бањалуке ка Мркоњић Граду, у мјесту Тијесно, на једној од највиших литица кањона Врбаса, 50-ак метара изнад нивоа воде, Баштионичари су уз помоћ пријатеља окачили овај транспарент.

Рекли би, велики труд за мали ефекат, но ми смо то урадили сматрајући да ће бар неко примијетити и обрадовати се нашој добродошлици.

И примијетио је између осталих и фотограф дневних новина „Прес РС“. Новине су објавиле фотографију, уз пропратни текст.


Ми смо Прес-у послали сљедеће писмо:

Поштовани,
Пишемо вам поводом фотографије објављене у Прес-у РС, од 16.11. на страни 16 (Бањалука) у рубрици „ФОТО“ под насловом: „Табла упозорења- ћирилична добродошлица“.

Драго нам је да је ваш фотограф (Д. Поздеровић) примијетио и фотографисао транспарент који смо (уз помоћ пријатеља) окачили на стијену у кањону Врбаса.
Такође, драго нам је да је та фотографија нашла свој простор у Вашим новинама.
Захваљујемо вам за, како аутор текста написа „добру вољу“, да нас подржите у жељи и настојању да Републику Српску заиста претворимо у „земљу ћирилице“, цијенећи и уважавајући све различитости њених становника.
Слободни смо рећи и сљедеће: још бисте нам више помогли у том заједничком послу када би ваше новине (најчитаније новине у Републици Српској) штампале бар једну вијест или један текст, страницу- на ћириличном писму.

У нади да ћете ово схватити као добронамјерну сугестију, захваљујемо вам још једном на праћењу и подршци наших претходних акција.

И на томе је остало.

Свако слово које напишемо ћирилицом, представља мали корак ка циљу да ова земља буде истинска „Земља Ћирилице“.

А то ипак зависи само од нас.