Активности Баштионика у новембру 2013. љ.Г.

1) Уручене књиге библиотеци манастира Ловница

На позив мати Јоване, игуманије овог манастира који се налази у Зворничко-тузланској епархији, поред Шековића, организовали смо акцију прикупљања књига за манастирску библиотеку.
У току новембра смо прикупили око 40-ак књига, духовне и националне тематике и уручили их овој светињи за коју кажу да је по броју исцјељења оних који пију воду са љековитог извора у манастирском дворишту, одмах послије манастира Острог.
Мати Јована је захвалила свима који су приложили књигу, а Баштионику уручила захвалницу, коју са радошћу дијелимо са свим нашим приложницима и пријатељима.


2) Учествовали смо у прикупљању помоћи за породицу  Валентић из бањалучког насеља Борик

Ова акција је урађена у заједништву са свештенством Саборног Храма Христа Спаситеља у Бањалуци.

3) Акција уређења и чишћења дворишта Храма у Шарговцу

На позив свештеника Срђана Рољића, помагали смо у пословима око уређења и чишћења дворишта и цркве посвећене Светом Арханђелу Михаилу у Шарговцу.
На дан славе овог храма 21. новембра, молитвено смо учествовали у служењу Свете Архијерејске литургије, коју је служио Епископ бањалучки гоподин Јефрем.
Том приликом уручили смо заједнички скромни прилог, прикупљен од чланова Баштионика, а који је намијењен завршетку радова на покривању храма.

4) Посјетили смо избјегличку породицу у Куљанима 

Заједно са свештеником Срђаном смо 30.11. посјетили избјегличку породицу у Куљанима која као подстанари са троје дјеце живи у трошној кући, без икаквих примања и средстава за живот. Заједничким прилогом оца Срђана и активиста Баштионика, овој породици смо купили свињу и педесет килограма брашна.

Господ нека укријепи све оне који су примили нашу малу и скромну помоћ и нека прими молитве за све дародавце, који не желе да им помињемо имена.