Одржано „Вече посвећено Гаврилу Принципу“ у Бањалуци

У огранизацији Србског сабрања Баштионик, Удружења студената историје „др Милан Васић“, Студентског савеза Правног факултета и Српског друштва Задужбина, у четвртак 18. септембра успјешно је одржано предавање на тему „Вече посвећено Гаврилу Принципу“ и промоција књиге „Гаврило Принцип у Београду“, аутора Ратка Парежанина.

Гости предавачи су били Бошко Обрадовић и Иван Костић из покрета Двери Српске.

Вече је отворено реторичарским говором Ведране Будише, студента Правног факултета у Бањалуци. Овим говором учествовала је на више такмичења у Републици Српској органзиваних поводом 100. годишњице од атентата на окупатора и почетка Првог свјетког рата.

dveri-resized-4

Након тога Бошко Обрадовић и Иван Костић су представили своје погледе на личност и дјело Гаврила Принципа те своју визију о Гаврилу Принципу којег треба да да и данашња омладина.

dveri-resized-3

Публика је такође имала прилику да чује нешто више о издавачкој кући Catena Mundi и о књизи „Гаврило Принцип у Београду“ чије је аутор иначе био цимер Гаврила Принципа током његовог боравка у Београду.

dveri-resized-0

Предавачи су представили и националну енциклопедију „Catena Mundi“ Предрага Драгића Кијука те позвали све присутне да се претплате на друго издање које излази 1. октобра и тиме остваре попуст од скоро 50%. Више информација о издавачкој кући и енциклопедији на сајту: Катена мунди.

Вече смо завршили питањима присутних и разговором о националним темама битним за Србе у 21. вијеку.

Сутрадан су наши предавачи одржали конференцију за медије.

У суботу су наши гости из Двери Српских продужили за Љубљану гдје су одржали предавање на исту тему. Више о томе на веб сајту Задужбине.

Овом акцијом смо се потрудили да кроз организацију догађаја од стране 4 удружења, афирмишемо саборност која треба да се врати у наш народ ако желимо да живимо као Срби у 21. вијеку!

Слога биће пораз врагу!