„Опстанак“- добротворна акција за помоћ Србима на Косову и Метохији

opstanakДрага браћо и сестре,

Обавјештавамо Вас да Србско сабрање Баштионик организује добротворну акцију прикупљања помоћи под називом „Oпстанак“, намијењену Србима Косова и Метохије.

Представници нашег сабрања су крајем јануара били у Грачаници, Ораховцу и Новом Брду (извјештај овде)  и разговарали са Србима који су остали на својим вијековним огњиштима. Да би њихов останак на Косову и Метохији био економски одржив, а тиме и опстанак, треба им помоћ и подршка. 

Увјерили смо се да су то вриједни људи, домаћини који желе да раде и поштено зараде за свој животни опстанак, у тешким условима и непријатељском окружењу.

Епархија Рашко-призренска је преко црквене добротворне организације „Мајка девет Југовића“ покренула акцију додјеле мини матичног стада оваца за српске породице које имају услова да се баве узгојем оваца. Такво стадо се састоји од четири овце, четири јањета и једног овна, кошта 600 евра и врло брзо се умножи до стада које може да храни једну вишечлану породицу и тако омогући њихов и биолошки и економски опстанак.

Позивамо Вас да у оквиру Ваших могућности помогнете ову акцију и опстанак Срба на Косову и Метохији.

Жиро рачун за уплате је 571-010-00002178-29, Комерцијална банка а.д. Бања Лука. За детаљније информације и договор јавите нам се на број телефона 051/211-802 или дођите у сједиште Баштионика (Књижара-галерија „Ризница“, ТЦ „Видовић“, Јеврејска бб, Бањалука).

Званични позив у прилогу:

[pdf_attachment file=“1″ name=“Званични позив за акцију Опстанак“]