Промовисана књига „Кроз пакао и натраг“

У препуној сали Светосавске омладинске заједнице у петак 12.06., одржана је промоција књиге Мире Микетића – „Кроз пакао и натраг“.

Књига, у форми трилогије, истинито је свједочење писца који је као деветогодишњи дјечак прешао страдални пут од Везировог до Зиданог моста, заједно са припадницима ЈВуО и србским народом из Црне Горе.

О књизи, страдању србске елите из Црне Горе, србским непријатељима, лажним савезницима и одржавању културе сјећања, надахнуто су говорили свештеник Драган Грујић и проф. др Радивоје Керовић.

Миро Микетић се у кратком, емотивно снажном обраћању захвалио свима на срдачном дочеку и братској љубави.

Промоција књиге „Кроз пакао и натраг“ одржана је у склопу програма обиљежавања 70 година од страдања припадника ЈВуО и народа из Црне Горе на Лијевче пољу.

Организатор промоције ове изузетне трилогије је Сабрање родољубивих покрета и удружења које чине девет невладиних организација из Бањалуке, окупљених око заједничке идеје јачања свијести о саборности, националном јединству и интегралном Србству.

У име Сабрања, нашем у Христу брату из Васојевића, Мири Микетићу, поклонили смо икону Светог Свештеномученика Платона Бањалучког, да га чува и сјећа на пријатеље и „Српчад која чувају ђедовско завјештање“.