Саопштење за јавност – Дан Републике

Поводом срамне одлуке Уставног суда БиХ којом се укида прослављање Дана Републике Српске 9.1., Сабрање родољубивих покрета и удружења издаје сљедеће саопштење:
Ми, родољубиви Срби, окупљени око заједничке љубави према својој дјеци, према Републици Српској и идентитетским вриједностима српског народа не прихватамо и одбацујемо ову одлуку НЕуставног суда БиХ. За нас ће 9. јануар, када прослављамо и првог за Христа пострадалог, Светог Архиђакона Стефана, увијек бити Дан Републике Српске и њена Крсна слава.
Дајемо пуну подршку Декларацији Народне скупштине Републике Српске и поздрављамо јединство посланика свих српских политичких партија у њиховом ставу о заштити интереса Републике Српске и живота свих њених грађана.
Охрабрује нас јучерашњи сусрет најзначајнијих представника српских политичких странака као и српских представника у извршној и законодавној власти Републике Српске и БиХ и њихова чврста воља да се одбаце одлуке НЕуставног суда БиХ.
У оваквом начину дјеловања и усвојеним ставовима, сада и у будуће, имаће нашу безрезервну подршку.
Они који не поштују српски народ и наше жртве, Републику Српску, наше празнике и хероје, којима смета наша химна и грб, наша Слава и наша вјера, неће се зауставити на овој одлуци.
Хоћемо ли чекати да нам сутра забране и име – Република Српска? Српски језик преименују у босански, забране ћирилицу…?
Будемо ли остали слијепи и глуви, будимо спремни да нас такве одведу у провалију у којој су завршили многи народи, из које нема повратка на свјетску историјску сцену.
Позивамо породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде, борце Војске Републике Српске, институције, установе, политичке партије, невладине организације и све родољубе, да стану у јединствен фронт заштите и очувања наше отаџбине Републике Српске и темељних вриједности српског народа.
Не прихватамо одлуку НЕуставног Суда БиХ и позивамо све слободне, правдољубиве и здравомислеће људе да је не прихвате!
Славићемо Дан Републике Српске и њену Крсну славу Светог Архиђакона Стефана док постоји име Србиново.

12309470_691771957589606_678231322191330769_o   12309702_691771860922949_4462713694753922457_o