Успјешно завршена добротворна акција „Кад би хљеба било више“

Добротворна акција „Кад би хљеба било више“ успјешно је окончана 1.3.2018. љ.Г.
Србско сабрање Баштионик је уз благослов Његовог преосвештенства владике Бањалучког господина Јефрема и Епископа рашко-призренског господина Теодосија, било организатор добротворне акције намијењене Србима на Косову и Метохији.

Позивом на број 1412 у току мјесеца јануара, корисницима М:тел мреже било је омогућено даривање једне конвертибилне марке по позиву, а сав приход је био намијењен Рашко-призренској епархијској организацији „Мајка девет Југовића“, која руководи радом народних кухиња на Косову и Метохији.
Од 1. до 31. јануара позивањем броја 1412 остварен је приход од 73.304 КМ.

 

Такође, добротворну акцију било је могуће подржати и уплатом на посебан жиро рачун отворен само за ову намјену. Уплатама појединаца, предузећа, установа, Црквених општина- овим путем је прикупљено укупно 11.343,29 КМ.

 

 

Трећи вид прикупљања помоћи реализован је путем даривања прилога у сједишту Баштионика. На тај начин прикупљено је, комисијски пребројано и на жиро рачун положено 2.098,80 КМ.

 

23.01. смо у Банском двору организовали добротворно вече „Саборно за Косово и Метохију“ на коме је прилозима посјетилаца, путем кутија за прилоге, прикупљено (уз комисијско пребројавање новца) укупно 4.342,00 КМ и уз признанице предато благајнику ХО „Мајка девет Југовића“. 

 

Средства прикупљена у овој добротворној акцији биће употријебљена за завршетак изградње фарме свиња у околини Новог Брда (околно земљиште величине 1 ha и објекат су у власништву Епархије) и куповину брашна народној кухињи у селу Прековце.

Након извршене конверзије прикупљених средстава у евре, комплетан износ је пребачен на рачун Епархије рашко-призренске.

Послије завршетка радова на овом објекту и куповине брашна, од добротворне организације Епархије Рашко-призренске „Мајка девет Југовића“ која реализује ове послове, добићемо одговарајућу документацију и рачуне на увид.

 

Најискреније се захваљујемо свима који су подржали ову добротворну акцију и помогли рад народних кухиња на Косову и Метохији у којима свој оброк добија преко 2100 људи.