Васкршња добротворна акција 2018. љ.Г.- извјештај

У нашој традиционалној Васкршњој акцији „Будимо људи“, уз помоћ добрих људи, прикупили смо већу количину хране и других кућних потрепштина.
На подручју Епархије Бањалучке пакете са по 50 кг брашна, 5 кг шећера, 5 л уља, 10 кг тјестенине, риже, зачина, конзервиране хране, слаткиша, средстава за хигијену- добило је укупно 18 породица (од Подградаца, Новог Града до Кобаша, Карановца, Гомионице, Дебељака, Шарговца, Чесме и Врбање).
Ни овај пут нисмо заборавили наше старе пријатеље из Удружења параплегичара регије Бањалука којима смо доставили три пакета хране и један пакет пелена за њихове чланове.
Посебно нас радује да смо 03.04. посјетили Босански Петровац и заједно са Епископом Бихаћко-петровачким господином Сергијем, дијелили помоћ српским породицама у Крњеуши, Смољану, Бравској и Петровцу. Помоћ у Бихаћко-петровачкој епархији уручена је за укупно 20 породица, а три породице су добиле скромну новчану помоћ од по 100,00 КМ.
На овај начин, скромно и симболично, показали смо да уз бригу о угроженим породицама у Епархији Бањалучкој и нашем Косову и Метохији, нисмо заборавили ни Србе који опстају на западним границама српске Крајине.
Преносимо поздраве дарованих породица и у њихово и наше име захваљујемо свима који су на било који начин учествовали у овој акцији.