Најава путовања на Косово и Метохију

Педесетак активиста и пријатеља Баштионика, у периоду од 13. до 16.11.2018. године посјетиће Косово и Метохију. Ово ће бити прво поклоничко путовање на Косово и Метохију у овом броју, а које организује наше удружење. Један од повода за посјету Косову и Метохији је велики благослов и част које смо добили приликом прошлогодишњег боравка на Светој србској земљи, а то је да наше удружење буде домаћин славе манастира Светих Козме и Дамјана у Зочишту код Ораховца. 

У току ходочашћа на Косову и Метохији, поред манастира Зочиште, посјетићемо велике србске светиње  и бисере Православља- Бањску, Грачаницу, Богородицу Љевишку, манастир Светих Архангела, Високе Дечане и Пећку Патријаршију.
Посјетићемо и наше вјерне сараднике- браћу и сестре из удружења „Мајка девет Југовића“ и јавну кухињу у новобрдској општини као и Србе у Великој Хочи.
Планирамо да за неколико најугроженијих србских породица, по благослову наших домаћина, прикупимо и уручимо новчану помоћ као симболичну подршку у њиховој борби за опстанак на својим огњиштима. Толико бар можемо.

Уколико сте у могућности да подржите породице које чувају србско име на Косову и Метохији, контактирајте нас. Ваш прилог можете предати у сједишту Баштионика (књижара-галерија „Ризница“) или уплатити на наш жиро рачун.

У сврху прикупљања средстава намијењених манастиру Зочиште, у продају смо пустили мајице по симболичној цијени од 10 КМ. 

                                                              

Такође, можете нам доставити и имена ваших ближњих за молитвени помен у овим светињама.

Жеља свих нас је да ходочашћа на нашу Свету земљу постану традиција.

                                                                             Догодине на Косову!