Задужбина за Косово и Метохију

Браћо и сестре, српски родољуби,

Србско сабрање Баштионик је уз благослов Епископа свих пет Епархија Српске Православне цркве са територије БиХ, покренуло добротворну акцију за помоћ Србима на  Косову и Метохији под називом „Задужбина за Косово и Метохију“.

Од свог оснивања 2012. године, поред подјеле помоћи породицама у Бањалучкој и Бихаћко-петровачкој епархији, у цијелој Републици Српској смо организовали бројне акције „Кад би хљеба било више“ као помоћ Србима на Косову и Метохији.

У пружању помоћи и подршке Србима који живе у енклавама, у страшним условима гета, на терену нам помажу наши сарадници и пријатељи са Косова и Метохије – епархијска хуманитарна организација „Мајка девет Југовића“, парохијски свештеници, монаштво и Епископ Рашко-призренски.

За наш допринос српском опстанку на Косову и Метохији добили смо више признања Епархије Рашко-призренске, као и плакету Вечерњих новости за најплеменитији подвиг 2018. године.

Циљ „Задужбине за Косово и Метохију“ јесте да спровођењем крупнијих пројеката реално помогнемо Србима који хоће да остану и опстану на својим огњиштима, у свом завичају, чувајући српско име Косова и Метохије за све нас.

Хоћемо ли скрштених руку гледати како француско удружење „Солидарност за Косово“, његов оснивач, а наш пријатељ и саборац Арно Гујон и преко 12.000 знаних и незнаних, честитих Француза, својим редовним мјесечним уплатама континуирано помажу Србе на Косову и Метохији?

Позивамо Вас да и ми у Републици Српској покажемо да садашње генерације Срба западно од Дрине нису изгубиле свијест о националном јединству и предачкој, завјетној саборности.

                                      Будимо отаџбински задужбинари Косова и Метохије у 21. вијеку!

У банци у којој имамо текући рачун отворимо трајни налог којим ћемо на мјесечном нивоу одвајати 5 КМ (или према својим могућностима) за нашу браћу, највеће јунаке нашег времена који желе само једно – остати у свом али и нашем завичају, на Косову и Метохији.

                            

 

 

 

                            Постанимо задужбинари Косова и Метохије, за своју и душу свог потомства!