Срби воле ђенерала Дражу!

У Културном центру Бански двор у Бањалуци, 15.10.2019. љ. Г. организовали смо приказивање документарног филма Милослава Самарџића „Генерал Дража Михаиловић”.
Двочасовни документарни филм кроз нове податке, архивске филмове, документа, фотографије и изјаве, аргументовано и чињеницама даје одговор на питање зашто су западни савезници 1943. изневјерили Равногорски покрет и успоставили сарадњу са Комунистичком партијом Југославије. Према ријечима аутора Милослава Самарџића,
рјешењу те недоумице претходио је његов истраживачки рад дуг три деценије и огромна историјска грађа из војног архива у Београду као и скупоцјени документи из архива у Фрајбургу и Вашингтону које су откупили српски исељеници.
Бањалучку премијеру филма пратило је преко пет стотина посјетилаца, а
многима од њих није сметало да цијелу пројекцију испрате стојећи.
Захвалност организатору и људима који су помогли у организацији премијерне пројекције у Бањалуци изразио је и аутор филма истичући да је ово до сад најпосјећенија пројекција и да се Бањалука заиста доказује као бастион србства.

Наша жеља је била да приказивањем овог филма широј јавности, у смирењу и на достојанствен начин прикажемо истину о јунаштву, савезништву и части Југословенске војске у Отаџбини, као и о крстоносном путу и величини жртве генерала Драгољуба Михаиловића.
Не желимо никоме да намећемо своје мишљење али смо спремни да га бранимо, као што бранимо и све оне са којима дијелимо исте, вјечне вриједности.
Генерал Драгољуб Михаиловић је један од њих.

Чланак – СРНА

Чланак – РТРС

Чланак – „Јадовно 1941.“

Чланак – Митрополија црногорско-приморска

Милослав Самарџић – Интервју за Фронтал

 

 

 

Фотографије:

– Душан Борковић
– Страхиња Стојаковић