Будимо људи – Уручење помоћи

МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ !

Благодарећи Господу, уз помоћ оних који дјелом показују своју љубав и доброту, успјешно смо завршили још једну Божићну добротворну акцију „Будимо људи“. Прикупљена помоћ у маркетима „АС“, „Тропик“ и у сједишту Баштионика као и новчани прилози у црквама омогућили су да јуче и данас, богатим прехрамбено-хигијенским пакетима обрадујемо укупно 36 породица у Бихаћко-петровачкој и Бањалучкој епархији. Највећу радост, код најмлађих, изазвали су пакетићи слаткиша са православним календаром за дјецу.


У ове хладне, а свечане, празничне дане ми смо, заједно са парохијским свештеницима, уносећи брашно, уље, кромпир… у често незавршене, влажне и хладне домове породица са више дјеце, самохраних мајки, старих, слабих и болесних уносили радост, топлоту, наду… И када се потроши брашно и нестане кромпира, остаће сјећање да је неко помогао некоме, незнаноме, а блискоме. Памтиће се дјечји осмијех и сјај у очима, старачки дрхтави стисак руке, суза и хвала. Памтиће они који су примили па ће једног дана они давати, а памтиће и они који су дали јер су још више добили.

Преносимо поздраве и захвалност оних којима знани и незнани уљепшаше дане о Божићу. Посебну захвалност упућујемо нашим пријатељима из Луцерна и брату Мирославу. Нека милостиви Господ награди све дародавце.

 

Ваистину Христос се роди!