Завршена Баштионикова Васкршња добротворна акција „Будимо људи“

Започели смо и завршићемо овај велики заједнички подвиг ријечима „Кад све једном замукне, само дјела љубави остаће“.

Заборавићемо и страх од вируса, полицијског часа, изолације, кризе…изблиједиће и стрепње, дилеме, сумње…али ова дјела љубави остаће.

Захваљујући прилозима људи који су знали или само слутили снагу те истините бајке о добром дјелу прикупили смо, и онима којима је то било најпотребније, подијелили тачно 208 прехрамбено-хигијенских пакета.

Укупна финансијска вриједност акције износи 13.916,00 КМ. Комплетна  прикупљена средства су потрошена искључиво за директну помоћ, а све остале трошкове (превоз, рекламни материјал, телефон, храна…) су прилог Баштионичара.

Бројни су прилози добрих људи из цијеле Републике Српске, али и из  дијаспоре, наших свештеника, Црквених општина и парохија Српске православне цркве, предузећа…

Нека њихова имена буду Господу позната.

Болна је чињеница у коју се може увјерити свако ко погледа галерију фотографија, да не само у селима и периферији, већ и у градским насељима има велики број старих, болесних и сиромашних, као и породица са више дјеце које живе у великој муци и биједи, преживљавајући од помоћи коју им сама Божија промисао упућује преко добрих људи.

Ова ситуација са вирусом корона је њихову муку додатно повећала.

У извјештају о теренској подјели помоћи нисмо наводили податке о породицама које смо посјетили, неки од њих нису жељели ни да се фотографишу. Поштовали смо све прописане мјере заштите, а понајвише ону да се „напаћеној души прилази на голубијим ногама“.

Немогуће је ријечима изразити захвалност свима вама који сте тим душама бар мало ублажили муку.

Господ види све.

Уколико желите помоћи добротворне активности Баштионика више информација потражите овдје. 

НЕМА ПРЕДАЈЕ !