Подржимо српски опстанак на Косову и Метохији

Драги Задужбинари и они који ћете то постати,

захваљујући вашој истрајности и повјерењу, вашим редовним мјесечним уплатама путем трајних налога и у сједишту Баштионика, упркос свим недаћама изазваним вирусом корона, успјели смо прикупити и почетком априла пребацити на жиро-рачун Епархије рашко-призренске 7.500,00 евра. (Одлука о донацији_Задужбина за Косово и Метохију)

Поменућемо још једном да је укупно прикупљено 8.000,00 евра, али је по благослову и жељи наших сарадника из Епархије Рашко-призренске 500,00 евра уплаћено у фонд наше акције И кад је најтеже, будимо људи“, за помоћ породицама угроженим од посљедица епидемија вируса корона.

Због познатих ограничења путовања нисмо остварили наш план да током маја посјетимо породице Срба које опстају на југу наше покрајине и уручимо им донације од браће из Републике Српске.

Како би планирана помоћ била правовремено уручена овим херојима нашег времена који у изолацији, много тежој од ове наше, живе преко двадесет година побринули су се наши вриједни пријатељи и сарадници из Епархијске хуманитарне организације „Мајка девет Југовића“.

Њиховим трудом и пожртвованошћу, поред бројних обавеза које имају око Народне кухиње, пољопривредне економије, фарми и свакодневне бриге у отежаним условима кретања успјешно су завршене прве три донације.

Ријеч је о два пластеника и материјалу и санитаријама за опремање купатила.
Посебно нас радује да је један пластеник купљен из средстава Задужбине поклоњен Манастиру Пећка Патријаршија.

 

Захваљујемо се ЕХО „Мајка девет Југовића“ и свима вама који подржавате опстанак Срба на Косову и Метохији.

Постаните и ви Задужбинар Косова и Метохије.

Нема предаје!