Подршка са Косова и Метохије добротворној акцији „Будимо људи“

Дугогодишњи пријатељи и сарадници Баштионика са Косова и Метохије, сабрани у епархијској хуманитарној организацији „Мајка девет Југовића“ из Грачанице, на љубав, племенитост и одрицање Крајишника – узвратили су истом мјером. Свакодневно суочавање са разним тешкоћама србског битисања на Косову и Метохији није их спријечило да опет помогну своју браћу и сестре у Крајини.
Донација у износу од 500,00 КМ биће искоришћена за куповину пакета помоћи србским породицама у Бихаћко-петровачкој епархији.
Овај и више него пламенити гест наше браће и сестара са Косова и Метохије, Крајишници ће знати цијенити.

Писмо које нам је стигло преносимо у цијелости:

Поштована браћо и сестре, помаже Бог!

Поново су тешка времена пред нама, па се често питамо јесу ли икада престала да буду?! Сиву свакодневницу проткану страхом и зебњом једино замењују добра дела добрих људи, међу којима сте Ви већ дуги низ година.

Трновит је пут којим ходимо, али све док смо заједно, наставићемо да исписујемо мале али значајне победе, које се огледају у помоћи онима који су у безизлазној ситуацији и који од помоћи зависе.

Иако уплашени и у сталној неизвесности од нових искушења, наставићемо да корачамо храбро, јер заједно и сложно Бог ће нас вратити на прави пут, пут спасења и љубави, пут Свевишњег Господа Исуса Христа.

Небројано пута до сада показали сте да велико орце куца у Вашим грудима, посебно у тренуцима попут ових, где и поред злокобне болести која влада, Ви на прво место стављате хуманост и рад да се помогне онима чији су апели за помоћ све гласнији.

Молимо се за сав наш народ, ма где год он живео, да га мили Бог сачува и саклони од свих проблема и зала, да нас окупи и уједини у вери и надању да ћемо једном заиста дочекати боље дане. Поред свих дешавања у Републици Српској, пажљиво пратимо и Ваш рад, па овом приликом истичемо подршку према Вашој хуманитарној акцији под називом „Будимо људи“ у нади да ће овај скромни прилог помоћи бар једну сироту породицу у Бањалучкој, али и страдалној Бихаћко-петровачкој Епархији.

Жеља нам је да бар мало љубави пренесемо нашој браћи и сестрама, који остају и опстају у јуначкој Крајини, да их подржимо и ујединимо наша срца у овој борби да се као народ очувамо.

У чврстој вери да ће нас братска љубав поново спојити на светом Косову и Метохији, и да ћемо заједно да се радујемо проласку ове буре и доласку светлих дана, шаљемо срдачне поздраве уз жеље да посао наставите још успешније и преданије.

С изузетним поштовањем,

 

Председник Добротворне организације ЕУО
Епархије рашко-призренске
„Мајка девет Југовића“
Светлана Стевић