Извјештај „Задужбине за Косово и Метохију“ за 2020. годину

„ЗАДУЖБИНА ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ“ ЈЕ БРАТСКА ПОМОЋ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ АЛИ И МНОГО ВИШЕ ОД ТОГА…

Задужбина је доказ наше свијести да смо један народ, наше испуњење Косовског завјета, потврда наше достојности земаљског постојања, наш одговор…

Поред отежаних услова рада због пандемије корона вируса и добротворних акција које смо за сиромашне спроводили у нашој и Бихаћко-петровачкој епархији, у 2020. години у оквиру „Задужбине за Косово и Метохију“ прикупљено је и на рачун Епархије Рашко-призренске уплаћено 47.357,60 КМ.

Задужбина – упоредна табела за 2019. и 2020.

Комплетан износ прикупљених средстава добили су они којима су и намијењена – Срби који остају на Косову и Метохији.
Мученици и јунаци.

Помогли смо укупно 15 породица. Манастиру Пећка Патријаршија смо обезбиједили пластеник, учествовали заједно са другим родољубивим организацијама у куповини камиона и земљишта за власништво Епархије Рашко-призренске; брашна, пасуља и других намирница за Народне кухиње у оквиру  Епархијске добротворне организације „Мајка девет Југовића“.
Без њих би све било много, много теже.
Хвала им.

Извјештај Задужбине за 2020. годину – табела

Уручена помоћ ће српским породицама бар мало олакшати живот и самосталан опстанак у тешким условима окупације, неслободе и сиромаштва али им је истовремено и много значајнија снажна морална подршка и порука да нису сами.

Све урађено је заслуга добрих људи – Задужбинара Косова и Метохије, њих укупно 521 који су нам указали повјерење и уплаћивали своју помоћ у 2020. години.

Задужбинари у 2020. – трајни налог

Задужбинари у 2020. – готовинске уплате

Задужбинари у 2020. – ПејПал уплате

Њима припада сва захвалност, сваки дјечији осмијех и суза радосница које доносимо од наших, браће и сестара, чувара Косова и Метохије.

Задужбинари у 2020. – Вратимо 100 евра срцу Србије

Господ види све!