Никола Пејаковић типовао за Баштионик

    Хуманост нас спаја – Mozzart донирао средства Баштионику

Хуманитарни тикет Николе Пејаковића

У склопу традиционалне акције компаније Mozzart Bet BiH „Хуманитарни тикет у подне“, умјетник Никола Пејаковић Коља типовао је за ово удружење из своје родне Бањалуке. Његов тикет није прошао, па је пожелио да им донира барем улог. Ту племениту идеју Mozzart је подржао тако што је на иницијалну суму додао износ којим је обогатио ову донацију.

Србско сабрање Баштионик хуманитарним радом бави се већ девет година. За то вријеме помогли су бројним социјално-угроженим породицама на ширем подручју Бањалуке и Србима на Косову и Метохији. Помоћ прикупљају организовањем хуманитарних акција којима се прикључују солидарни људи.

„Диван гест племенитости и заиста прави примјер за друге људе и предузећа да у свом пословању пронађу један дио средстава који ће, путем организација које се баве добротворним радом, бити усмјерен онима којима је помоћ потребна. У ова изазовна времена заиста мислим да смо сви позвани да, на начин како је то урадио Mozzart, будемо друштвено-одговорни и помогнемо онима којима је помоћ потребна. Зато желим да захвалим Mozzart-u и Кољи у име Баштионика, али и оних који ће ову помоћ примити“, каже предсједник Србског сабрања Баштионик Предраг Адамовић.

Он додаје да је ријеч је о значајној помоћи које ће распоредити на два дијела. Једна ће бити усмјерена породицама из Бањалучке епархије, а друга Србима на Косову и Метохији.
А, помоћ Баштионика већ су многи осјетили. Наиме, једна од акција, по којој су надалеко познати, је „БУДИМО ЉУДИ“, чији је назив инспирисан ријечима упокојеног патријарха Павла. Кроз ову акцију сваке године, у сусрет Божићу и Васкрсу, прикупљају помоћ за угрожене са подручја Бањалучке и Бихаћко-петровачке епархије. Тада посјећују породице, често вишечлане, које су у социјалним проблемима, а и старима и болеснима доносе прехрамбено-хигијенске пакете.

Тренутно окупљају стотинак чланова, али им бројност није битна колико ангажман активиста који су спремни да раде на терену. Донације им хумани људи уплаћују на рачун или остављају прилоге у кутијама које се налазе у бањалучким храмовима. Уз ту помоћ, кажу, много им значи широка мрежа пријатеља којој су се прикључили Никола Пејаковић и Mozzart.

 
Прије три године покренули су и акцију „Задужбина за Косово и Метохију“, гдје, у сарадњи са добротворном организацијом „Мајка девет Југовића“ помажу тамошње српско становништво. Од прикупљених донација купују им стоку, пластенике, пољопривредне машине и помажу у градњи и реновирању кућа. На тај начин су обезбиједили опстанак више од двадесет породица на овом подручју.
Тренутно окупљају стотинак чланова, али им бројност није битна колико ангажман активиста који су спремни да раде на терену. Донације им хумани људи уплаћују на рачун или остављају прилоге у кутијама које се налазе у бањалучким храмовима. Уз ту помоћ, кажу, много им значи широка мрежа пријатеља којој су се прикључили Никола Пејаковић и Mozzart.

„Србско сабрање и Mozzart спаја хуманост. И ми, као и Баштионик, баштинимо друштвено-одговорни рад и свакодневно се трудимо да помогнемо онима којима је то најпотребније. Зато смо с радошћу прихватили Кољину иницијативу да упутимо донацију овом хуманитарном удружењу из Бањалуке, каже менаџер корпоративних комуникација Mozzart“, Марија Раниловић.

 
Марија Раниловић уручује донацију компаније Mozzart Bet BiH

 

Извор: Humanost nas spaja – Mozzart pomogao Srbskom sabranju „Baštionik“