Видовданске активности Баштионика 2021. љ. Г.

Представници Србског сабрања Баштионик су у дане пред Видовдан и на Видовдан имали низ добротворних акција које можемо назвати Видовданским активностима.
У петак 25.6.2021. смо у сарадњи са ЈЗУ Завод за трансфузијску медицину Републике Српске организовали традиционалну Видовданску акцију добровољног даривања крви у којој је преко 25 чланова и пријатеља Баштионика даривало крв.

Били смо присутни на Косову и Метохији, у манастиру Гомионици, Козарској Дубици и Бањој Луци.

Ходочашћем косовско-метохијским и свесрбским светињама, присуством Светој архијерејској литургији у манастиру Грачаници и помену косовским јунацима на Газиместану, представници Баштионика су обиљежили Видовдан, 632 године од боја на Косову и 700 година манастира Грачанице.

 

 
На бањалучком тргу Крајине смо 27. и 28. јуна организовали представљање добротворне акције „Божур за дјецу Ораховца“ и пројекта „Задужбина за Косово и Метохију“. Дружење са суграђанима, гостима и пријатељима својом пјесмом вршњацима на Косову и Метохији уљепшала су дјечица Црквеног хора парохије Ребровац из Бањалуке.
 
 
 
На позив оца Методија присуствовали смо Светој литургији која је на Видовдан служена у манастиру Гомионици. Након Свете литургије смо у порти на штанду представили „Задужбину за Косово и Метохију“ и прикупљали средства за добротворну акцију „Божур за дјецу Ораховца“.
 
 
 
У организацији Српске Православне парохије дубичке смо у Козарској Дубици присуствовали обиљежавању Видовдана. Посјету Козарској Дубици смо искористили да у порти Спомен храма Свете Петке представимо добротворну акцију „Божур за дјецу Ораховца“ и пројекат „Задужбина за Косово и Метохију“.
 
 
 
 
Укупан приход у оквиру Видовданских активности нашег удружења у вези са добротворном акцијом „Божур за дјецу Ораховца“ износи 4.087, 50 КМ.
 
НЕМА ПРЕДАЈЕ !