„Србско сабрање Баштионик из Бањалуке – драги гости на КиМ!“

Наши пријатељи и сарадници на Косову и Метохији из хуманитарне организације „Мајка девет Југовића“ су објавили чланак о посјети активиста Баштионика који у цијелости преносимо:

Велики пријатељи и доброчинитељи из Удружења Србско Сабрање Баштионик из Бањалуке посетили су Косово и Метохију претходне недеље и том приликом обишли породице којима су уручили помоћ, затим помогли су и рад Народних кухиња али су такође том приликом посетили и наше светиње на овим просторима.

Ови добри људи, челичне воље, дуги низ година показују и изражавају велику братску љубав према свом народу на страдалном Косову и Метохији. Саосећајући са ситуацијом у којој наш народ годинама живи, бројна помоћ је више пута упућена на ове просторе. Та помоћ је ишла како за социјално угрожене породице тако и за неометани рад Народних кухиња.

Драги нам пријатељи су увек драги гости, па смо тако и овога пута уживали у њиховој посети а на овај начин желимо да им се срдачно захвалимо на свакој лепој речи, на безрезервној подршци и помоћи која нам са њихове стране не изостаје.

Хвала Вам што сте нам братски а надасве људски поставили леђа на која се ослањамо када је тешко и када не видимо излаз. Што нам пружате руке онда када је потребно да се изборимо са искушењима. Што нам искреним речима јачате веру у светлију будућност у којој ћемо се, надамо се, заједно радовати.

Извор:
Чланак на сајту хуманитарне организације „Мајка девет Југовића“