Предавање проф. др Милоша Ковића у Бањалуци

Свој на своме!

Гранична полиција БиХ је на прелазу Вардиште 12. марта забранила улазак у БиХ професору доктору Милошу Ковићу, уз образложење да „представља пријетњу по безбједност БиХ“.
Његова ријеч ипак прелази Дрину, гласније него икада.

Низ патриотских организација и појединаца широм Републике Српске у понедјељак 28. марта организује онлајн предавање професора Ковића. Предавање ће бити одржано у салама, амфитеатрима, културним центрима и другим локацијама у 15 градова, од Бања Луке до Требиња.

Ријеч цијењеног интелектуалца и професора на Одјељењу за историју Филозофског факултета у Београду тако ће сви заинтересовани моћи чути у преносу уживо, на јединственом догађају који је ујединио Српску.

„Као потомци народа који је увијек изнад свега стављао слободу, сматрамо да је наша дужност да се успротивимо сулудом увођењу деликта мишљења као основа за овакву неодрживу одлуку“, кажу организатори.

Они уједно позивају све заинтересоване „да посјете предавање, послушају ријечи које безбједносне агенције БиХ покушавају забранити, пошаљу поруку подршке професору Ковићу и поруку јединства свима који вјерују да оваква одлука може из Републике Српске избрисати једног од највећих историчара данашњице“.

„Професор Ковић је у Републици Српској свој на своме и никакав комад папира то не може промијенити. Хајде да то заједно покажемо“, поручују организатори.

Баштионик је организатор предавања у два града: 

Бањалука

 

Мркоњић Град