Видовдански сабор у Бањалуци – Косовски Завјет живи!

Све је стало у једноj ноћи, о Видовдану, 2023. љета Господњег, у Бањој Луци.

Ово је за све оне који знају ко су и одакле су, за оне који знају да без јаког и здравог коријена не можемо имати ни крила!

Хвала свима који су на неки начин допринијели, а понајвише хвала онима који су учествовали у богатом програму.

Дјечији хор Ребровачке цркве, под диригентском палицом наше Кристине отворио је Видовдански сабор, сјајни глумац Горан Јокић срчано и одважно је водио и бодрио учеснике.

Милица Аничић рецитујући стихове Матије Бећковића о нашој светој земљи на сјајан начин је покренула причу.

На сцену излазе дјеца са Косова и Метохије (Андреј, Оливера и Симонида), они који су живот будућег вијека и којима душа сија, а нашу су дирнули најтананијим гласовима.

Велика част указана нам је што нас је професор доктор Милош Ковић почастио својим доласком, те смо му након Богом надахнуте бесједе уручили Повељу Србски родољуб.

Захвалност упућујемо и градоначелнику Бањалуке господину Драшку Станивуковићу и Граду Бањалука уз чију помоћ и подршку је овај догађај добио пуноћу. Бранки Зечевић, која је увијек радо виђен гост, хвала што нас је почастила својим даровитим гласом, те хору Белих анђела који су допринијели да ова свечаност буде заиста једна заокружена цјелина испраћена онако како се очекује.И наравно БРАВО ЗА НАШЕ СТУДЕНТЕ, за нашу будућност за коју не треба да бринемо. Поносни смо на вас! Хвала и монаштву, свештенству, посланицима, народу који су се одазвали нашем позиву.

Уколико смо некога изоставили, молимо вас да нам не замјерите, кроз наредне објаве покушаћемо пренијети макар мали дио емоција које су нас преплавиле.
Ми немамо два Видовдана, немамо ни два Косовска боја, ни два Цара Лазара, а ни два српска народа. Једна годишњица и једна задушница.
Косовски Завјет су Оливера, Андреј и Симонида — каже професор Ковић.
Ми вас питамо да ли ћемо дозволити продају Андреја, Симониде и Оливере?

Због будућих нараштаја и Видовдана НЕМА ПРЕДАЈЕ!