Активности Баштионика у новембру 2013. љ.Г.

1) Уручене књиге библиотеци манастира Ловница.

На позив мати Јоване, игуманије овог манастира који се налази у Зворничко-тузланској епархији, поред Шековића, организовали смо акцију прикупљања књига за манастирску библиотеку.
У току новембра смо прикупили око 40-так књига, духовне и националне тематике, и уручили их овој светињи за коју кажу да је по броју исцјељења оних који пију воду са љековитог извора у манастирском дворишту, одмах послије манастира Острог.
Мати Јована је захвалила свима који су приложили књигу, а Баштионику уручила захвалницу, коју са радошћу дијелимо са свим нашим приложницима и пријатељима.

manastir Lovnica


2) Учествовали смо у прикупљању   помоћи за   породицу  Валентић из бањалучког насеља Борик.

Ова акција је урађена  у  заједништву са свештенством Саборног Храма Христа Спаситеља у Бањалуци.

3) Акција уређења и чишћења дворишта Храма у Шарговцу

На позив свештеника Срђана Рољића, помогали смо у пословима око уређења и чишћења дворишта и цркве посвећене Светом Арханђелу Михаилу у Шарговцу.
На дан Славе овог Храма, 21. Новембра, молитвено смо учествовали у служењу Свете Архијерејске Литургије , коју је служио Епископ бањалучки гоподин Јефрем.
Том приликом уручили смо заједнички скромни прилог, прикупљен од чланова Баштионика, намијењен завршетку радова на покривању Храма.

4) Заједно са свештеником Срђаном, 30.11. смо посјетили избјегличку породицу која живи са троје дјеце, као подстанари, у трошној кући у Куљанима, без икаквих примања и средстава за живот. 

Заједничким прилогом оца Срђана и Баштионичара, овој породици смо купили свињу и педесет килограма брашна.

Господ нека укријепи све оне који су примили нашу малу и скромну помоћ, и нека прими молитве за све дародавце, који не желе да им помињемо имена.