Посјета србским мајкама херојима

Активисти Србског сабрања Баштионик посјетили су 23.07. 2013. године старицу Милеву Лазаревић из Власенице, србску херој мајку чија су три сина дала животе за стварање Републике Српске.
Том приликом смо мајци Милеви, поносној на своје синове Саву, Станка и Бору, уручили новчану помоћ у износу од 1045 КМ прикупљене у нашој акцији „Будимо људи“, проведеној у Петровском посту.

У Борачком насељу у Власеници посјетили смо и Јоку Деурић, србску херој мајку чији су синови Радомир и Драгољуб такође погинули у Отаџбинском рату као борци Војске Републике Српске, те јој уручили 100 КМ.

На Војничом гробљу упалили смо свијеће и помолили се за душе ових страдалника за Крст Часни и Слободу Златну.

Такође смо, заједном са парохијским свештеником оцем Драганом и јеромонахом Теофилом, у наставку акције „Будимо људи“, 25.07.2013. посјетили мајку Милеву Жупић из Мркоњић Града, разговарали са њом и уручили јој новчану помоћ у износу од 800 КМ.

img_20130725_092308

„Не дај Боже ником и никада, па и најгорем душману, да се деси трагедија каква је задесила мене прије 18 година, када је хрватска војска у октобру 1995. године убила моја три сина Стеву, Живка и Жељка.“

Овим ријечима почиње и завршава своју тешку причу седамдесетседмогодишња Милева Жупић из Мркоњић Града, мајка три сина пострадала током агресије јединица војске Републике Хрватске на Мркоњић Град.

Хвала свим људима добре воље који су подржали ову акцију.