Отворено писмо родољубивих НВО градоначелнику Бањалуке

Поштовани господине Градоначелниче,

Обраћамо се вама као првом човјеку Бањалуке, вољом већине грађана изабраном да водите, управљате и заједно са одборницима Градске скупштине бринете и домаћински располажете свим ресурсима града Бањалуке.

Разлог више да се обраћамо управо вама јесте чињеница да сте и у претходном мандатном периоду обављали веома важну и одговорну функцију предсједника Градске скупштине те били добро упућени у предмет који је повод нашег писма.

А повод јесте „случај“ Милош Шмитран, бивши начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, чији је рад у Административној служби Града Бањалуке ових дана добио и судски епилог.

Засигурно вам је познат ток процеса, износи проневјере, услови нагодбе и пресуда од шест мјесеци затвора и одузимање противправно стечене користи у износу од 25000 КМ, као и олакшавајуће околности због којих је судија изрекао овакву казну, много нижу од законом предвиђене.

Ми смо и као грађани Бањалуке од чијег се рада пуни буџет града и као Православни Срби, сљедбеници светосавског завјета и светониколајевских поука, забринути за судбину заједнице, града у којем живимо, а у чијој Управи је урађено недјело судски доказане злоупотребе службеног положаја, проневјере и крађе новца. Новца који су ова држава и овај народ одвојили за ратне инвалиде, дјецу, мајке и удовице бораца погинулих у Отаџбинском рату, њиховом крвљу и сузама њихових породица натопљеног новца.
С тога, у име организација које представљамо, а чији су чланови између осталих и борци Војске Републике Српске, ратни војни инвалиди, чланови породица погинулих бораца, избјегла и расељена лица, тражимо да нас у разумном року од 15 дана од пријема овог поднеска примите на разговор.
Сматрамо да сте као први човјек Бањалуке по власти али и по одговорности дужни одговорити на наша питања везана за рад Одјељења за борачко-инвалидску заштиту и саслушати наше приједлоге о начину рјешења овог, надамо се и по вас важног питања.

Бањалука, 09.07.2014. љ.Г.

Србско сабрање Баштионик, СНП „Избор је наш“ и Равногорски покрет Отаџбине Српске.

Прилог:

pismo-gradonacelniku