МИ ПАМТИМО!

Србско сабрање Баштионик је 24.03.2015. љ.Г. акцијом под називом „МИ ПАМТИМО“, обиљежило 16 година од НАТО бомбардовања СР Југославије.

Акцију смо започели код споменика 12 бањалучких беба јер желимо да кажемо да је и за страдање ових новомученика 1992. године одговоран НАТО савез.

Hа Тргу Крајине смо пролазницима дијелили информативни летак „Зашто морамо памтити 24. март 1999. године“ и свијеће воштанице.

Након кратке конференције за новинаре, заједно са окупљеним родољубима уз велики транспарент „МИ ПАМТИМО“, упутили смо се ка Храму Христа Спаситеља и прислужили свијеће у помен свих страдалих у бомбардовањима Републике Српске, Србије и Црне Горе.
У овом Храму су свештеници Епархије Бањалучке служили парастос за погинуле од НАТО бомби.

Баштионик је и ове године прислужио кољиво за помен страдалих, дајући и тиме свој допринос сјећању на наше жртве.

Позивамо све родољубиве и здравомислиће Србе али и све србске пријатеље, припаднике свих народа којима је стало до истине и правде- да памте 24. март.

Али најприје морамо да памтимо ми, Православни Срби, јер нас на то обавезују наше жртве.

Ако желимо опстати као народ достојан људског поштовања и Божије милости, сачувати свој Светосавски идентитет, своју Православну душу и бити уписани као људи у Књигу вјечнога живота, онда морамо наћи храбрости, људскости и достојанства да јасно и гласно кажемо: МИ ПАМТИМО!

Летак: [pdf_attachment file=“1″ name=“Зашто морамо памтити 24. март 1999. године“]