Успјешно завршена добротворна Васкршња акција „Будимо људи“ 2015. љ.Г.

У овој акцији смо путем кутија за новчане прилоге постављених у црквеним општинама Лазарево, Ребровац и Дракулић те у књижари-галерији „Ризница“- прикупили укупно 420,50 КМ.

Од тог новца, 50 КМ је уручено Удружењу параплегичара регије Бањалука за куповину пелена, а од преосталих 370,50 КМ су купљене пелене, брашно, детерџент и јаја.

Све трошкове организовања и спровођења акције финансирали смо прилозима чланова Баштионика.

Прикупљена помоћ у храни, хигијенским средствима, школском прибору, гардероби и играчкама је дијељена на основу броја чланова породица.

Захваљујући добром одзиву наших суграђана у акцијама организованим у маркетима „АС“, укупно 18 породица је добило помоћ од по 25-75 кг брашна, 5-15 л уља, 5-15 кг шећера, 5-10 кг тјестенине, конзерви, слаткиша, по 3 кг детерџента, сапуна, шампона и по 30-60 јаја.

Посјетили смо породице у сљедећим насељима:

1) Лазарево- породица Милаковић, четворо дјеце (Милица, Стефан, Лука и Рајко), живе у поплављеној бараци у Лазареву. Прије мјесец дана упокојио им се отац Радован и сада живе без оба родитеља али да нису сами показала је и наша посјета и помоћ коју су својим новчаним прилогом увећали и парохијски свештеници Храма Светог Великомученика кнеза Лазара, на иницијативу протојереја-ставрофора Јована Лазичића.

2) Шарговац- заједно са парохијским свештеником Срђаном Рољићем посјетили смо породицу Кошћо. Троје дјеце, незапослени родитељи и дјед од чије пензије живи цијела породица.

3) Кобаш- четворочлана породица Милановић, незапослени, посјета обављена заједно са јеромонахом Теофилом, настојатељем манастира Осовице.

4) Бронзани Мајдан- породица Мирчић, самохрана мајка деветоро дјеце. Посјету организовао и помогао свештеник Драган Мијатовић.

5) Бронзани Мајдан- породица Кондић, петоро дјеце. Свештеник Драган Мијатовић.

6) Петрићевац- породица Кљајић, болесни син. Свештеник Војо Балабан.

7) Поткозарје- Савановић Жељко, седморо дјеце. Помоћ доставили са свештеником Мирославом Вуковићем.

8) Борик- Дијана Тодоровић, двогодишња беба, болесна свекрва. Свештеник Перо Поповић.

9) Челинац- породица Станислава Врховца, четворо дјеце (Лука, Јован, Вид и Кристина). Свештеник Дејан Поповић помаже ову породицу у градњи куће.

10) Челинац- породица Стојановић, самохрана мајка двоје дјеце, баба и дјед, без икаквих примања. Протојереј Радивоје Вујанић.

11) Градишка- Рајна Јордановић, самохрана мајка, кћерка и бака. Свештеник Момир Максимовић.

12) Пискавица- породица Ђуђић, болесна, непокретна дјевојчица. Свештеник Горан Шкорић.

13) Босанско Грахово- породица Ненадић, троје дјеце, повратници, незапослени. Свештеник Зоран Миловац.

14) Дрвар- породица Пећанац, самохрана мајка троје дјеце и бака. Свештеник Зоран Миловац.

15) Лазарево- Љепосава, самохрана мајка. Протојереј-ставрофор Јован Лазичић.

16) Удружење параплегичара регије БЛ- породица Тешановић из Лазарева.

17) Удружење параплегичара регије БЛ- породица Велаја из Мотика.

18) Удружење параплегичара регије БЛ- породица Милисавић из Старчевице.

Још једном се захваљујемо свима који су помогли ову акцију у жељи да подстакнемо и друге да у својој околини помогну онима којима треба помоћ.

Тако ће нам свима бити боље и заиста, бићемо људи.