Помоћ породицама демобилисаних бораца ВРС

У понедјељак 18.05. смо завршили уручење помоћи (250 евра) које су нам приликом своје посјете Бањалуци оставили пријатељи из Чешке- Давид, Јан и Петер, који заједно са Димитријем Марковићем, представником покрета „Реци не ЕУ“, већ годинама организују различите акције помоћи и подршке србском народу.
Више о томе на: Пријатељи из Чешке

Жеља ових Чешких родољуба и србских пријатеља је да новац уручимо породицама демобилисаних бораца Војске Републике Српске и то једној из Крајине, а другој из Херцеговине.

Захваљујући нашем пријатељу из Борачке организације Републике Српске Невесиње, Војину Гушићу, 10.05. је Драгану Шиповцу, борцу прве категорије из Невесиња, чија се породица налази у тешкој материјалној и здравственој ситуацији, уручено 125 евра.

03

 02

Другу половину донације смо уручили Јадранку Милојевићу, такође борцу прве катогорије, болесном и тешко покретном, који са женом и четворо дјеце живи у недовршеној кући у бањалучком приградском насељу Драгочај.
Посјету породици Милојевић обавили смо заједно са парохијским свештеником Слободаном Малиновићем и одборником Маринком Драгишићем.

Ова помоћ јесте мала али показује да добра воља нема границе и да се допринос ових бораца у стварању Републике Српске цијени и поштује.

Хвала још једном нашим пријатељима из Чешке и свим људима који су помогли да ова помоћ дође до оних којима је пријеко потребна.

Нека свима нама захвалност ових породица али и њихова жртва и патња буду подстицај за нова добра дјела.

ceska1