Духовно-добротворно вече „Саборно за Косово и Метохију“

Народно позориште Републике Српске било је зборно мјесто радости и туге. Радости због поновног сусрета пријатеља, а туге због тренутне ситуације на Косову и Метохији.
Духовно-добротворно вече „Саборно за Косово и Метохију“, као и хуманитарна акција „Кад би хљеба било више“ остварују свој циљ, а то је – прикупљање помоћи за рад народних кухиња на Косову и Метохији. Срби из Републике Српске су по ко зна који пут показали своју хуманост на дјелу.

О стању на Косову и Метохији говорили су отац Иларион, игуман манастира Драганац, Арно Гујон, француски добротвор, оснивач и предсједник хуманитарне организације „Солидарност за Косово“,
Светлана Стевић, предсједник Хуманитарне организације „Мајка Девет Југовића“ која руководи народним кухињама на Косову и Метохији и
Мира Лолић-Мочевић, новинар и добар познавалац прилика на Косову и Метохији.
У име организатора присутнима се обратио предсједник Србског сабрања Баштионик из Бања Луке Предраг Адамовић.
Кристина Ивановић из Бања Луке је отпјевала двије пригодне пјесме, а КУД „Копаоник“ из Лепосавића је сплетом пјесама и игара са Косова и Метохије уљепшао ово добротворно вече. 

У току одржавања ове хуманитарне вечери прикупљено је 1.365,00 евра који су присутни приложили на лицу мјеста. Организатор се у своје име и у име србског народа на Косову и Метохију захваљује свима који су према својим могућностима пружили помоћ у овој хуманитарној акцији.

Такође Вас обавјештавамо да позивом на број 1412 до краја мјесеца априла 2016. љ.Г. активно подржите хуманитарну акцију помоћи за наше Косово и Метохију.

 

Чланак на сајту Радио телевизије Републике Српске

 

Гостовање Арноа Гујона на Алтернативној телевизији:

 

Србско сабрање Баштионик вам уз помоћ Радио телевизије Републике Српске доноси снимак добротворне вечери „Саборно за Косово и Метохију“, одржане у Народном позоришту Републике Српске 19.04.2016. љ.Г. у оквиру акције „Кад би хљеба било више“.

 

 

 


Прилози:

Потврда о уплати

Потврда о уплати 2

 

Фотографије: