Промоција књиге „Мермерне истине о Босни“

Промоција књиге „Мермерне истине о Босни“ др Радована Караџића, биће одржана у суботу 27.08.2016. године у Бањој Луци са почетком у 19.00 часова у малој вијећници Банског двора.
Промоција ће претходно, у четвртак и петак, бити одржана у Палама и Бијељини. О књизи ће приликом представљања говорити Горан Петронијевић, Миломир Савчић и Мирослав Тохољ. Издавачи књиге су Православна реч и Игам.
Пред читаоцима и јавности су „Мермерне истине о Босни“, сачињене од Уводне и Завршне ријечи одбране, које је аутор др Радован Караџић, први предсједник Републике Српске, изговорио бранећи се пред Међународним кривичним судом за бившу Југославију у Хагу, те листе лако провjерљивих догађаја који су основа за ове истине.

„…Куриозитети везани за начин оснивања Трибунала, те законодавства и законотворбе биће предмет изучавања, и аутор не верује да ће пројекат преживети стручну и научну критику. Аутор се одлучио да у доброј вери учини све како би процес проте­као као егземпларан, не само да би се чула и српска верзија, него и да вероватну пропаст овако замишљене „међународне правде“ проузрокује сам покушај те правде, без његовог доприноса и саботаже. Коначно, аутор задржава непомућену веру у јавност и суд народа, али је за то неопходно да се јавности изложи цела истина…“

(Извод из Биљешке аутора)