Представници Баштионика боравили на Косову и Метохији

Представници Баштионика су на позив браће и сестара из удружења „Мајка девет Југовића“ из Грачанице 26.04.2018. љ.Г.  боравили на Косову и Метохији и присуствовали отварању фарме за узгој свиња. Фарма се налази у селу Прековцу у општини Ново Брдо и служиће за потребе народних кухиња Епархије Рашко-призренске. Вриједном донацијом у њеној изградњи учествовао је и народ Републике Српске кроз добротворну акцију Баштионика „Кад би хљеба било више“, организованој у јануару и фебруару 2018. љ.Г.  

Владика Рашко-призренски и Косовско-метохијски Теодосије је послије свечаног ручка у манастиру Грачаница у присуству високих званица додијелио Србском сабрању Баштионик Архијерејску Грамату, за љубав према Светој Цркви и за несебичну помоћ указану Народним кухињама Епархије Рашко-призренске на Косову и Метохији.
И ово путовање активисти Баштионика су искористили да посјете наше светиње, манастире Жичу, Студеницу, Зочиште и Грачаницу.

http://www.eparhija-prizren.com/sr/vesti/u-selu-prekovce-otvorena-farma-svinja-za-potrebe-rada-narodnih-kuhinja-eparhije-rasko-prizrens

 

 Фотографије:
– Епархија Рашко-призренска
– Баштионик