Кад је најтеже, будимо људи !

,,Не одустај добро чинити потребитим, кад рука твоја има, нека помаже…“ (Пр Сол 3, 26). Ове ријечи премудрог Соломона остављене су нам у аманет да по њима живимо и да се њима руководимо. Имајмо на уму да смо створени различити како би се такмичили у добру.
Сходно новонасталој ситуацији, не само код нас него и у читавом свијету, више него икад смо упућени на ријечи Христове да љубимо ближње своје као саме себе. Тога ради, милошћу Божијом и заједничким прегалаштвом, Србског сабрања Баштионик, Друштва пријатеља манастира Хиландара и вјерника парохија Шарговац и Ребровац, сакупљена су новчана средства којима су за потребе рада јавне кухиње у организацији удружења Мозаик пријатељства достављене пријеко потребне намирнице (пасуљ, рижа, тјестенина и уље).


Глад и студ не познају ни етничке, ни вјерске, ни расне нити било које друге разлике. Изнад свих њих је највећи подвиг у овом животу, да будемо људи, јер ће само по томе да нас препознају да смо били ученици Христови.

У склопу ове хуманитарне акције човјекољубља, поред намирница за рад јавне кухиње, дио средстава ће бити усмјерен за скромне али срцем велике дарове (воћни поклон пакети) медицинском особљу УКЦ Паприковац. Желимо симболично бар да подржимо ове див-јунаке нашег времена, чија је жртва и труд немјерљива. Уз учешће Црквене општне Паприковац, такође ће им бити обезбијеђено 100 маски и хигијенских натикача за обућу.

Такође, помоћ је данас уручена и шесточланој породици Бенић у Чардачанима.

 

Од срца се захваљујемо свим људима добре воље и дародавцима, који су несебично помогли да се ово дјело љубави реализује. Јер кад све једном замукне, остаће једино управо та дјела љубави!