МИ ПАМТИМО !

Баштионик је и ове године, заједно са свештенством саборног Храма Христа Спаситеља у Бањалуци, прислужио свијеће и кољиво за молитвени помен – парастос свим жртвама НАТО агресије на СР Југославију, Републику Српску и Републику Српску Крајину.
Парастос је одржан данас, 24.03.2020. у Храму Христа Спаситеља уз ограничени број присутних због ванредне ситуације изазване пандемијом вируса корона.

Ништа нас не смије спријечити да се помолимо за покој душа невино страдалих од НАТО бомби. Треба да праштамо, али треба и да памтимо. Наше жртве и њихове џелате. Ми припадамо народу који зло трпи, а зло не чини.

И данас, у вријеме када носимо заједнички терет борбе против савремене пошасти, саосјећамо са свим стадалницима, међутим не заборављамо одакле су долазили авиони са смртоносним бомбама и ракетама, ко се радовао нашем страдању и доприносио нашој смртоносној изолацији у трајању од 78 дана.
Молећи се Господу за душе преко 2500 невино страдалих ( њихов број и имена само Господ и зна) од НАТО бомби 1995. и 1999. године, молимо се и за све оне који страдају данас, било гдје у свијету.
И зато она свјећица упаљена на кољиву које данас принесошмо нашим страдалницима снажно сија, јер свједочи да смо свјетлост свијету.

МИ ПАМТИМО!