Одржан концерт „Ој Косово, Косово“ у Бањој Луци

Вече пјесме, суза, братске љубави, подршке, Задужбине, вече са јасном поруком: „Не дам грумен земље ове”!

На платоу испред храма Христа Спаситеља у Бањој Луци 16. октобра у организацији Србског сабрања Баштионик наступила су дјеца са Косова и Метохије заједно са етно групом ,,Дар“ из Бања Луке. Ови малишани су без обзира на све немиле догађаје у Звечану и Косовској Митровици претходних дана, у Бањалуку дошли насмијани, без страха да ће им ико одузети оно што је њихово. Осјећај подршке и сигурности да ће Косово и Метохија увијек бити њихова кућа пружили су им и многи Бањалучани који су без обзира на прохладно октобарско вече дошли да их подрже, али и постану дио Задужбине која помаже опстанак Срба на Косову и Метохији.

Срдачан дочек уприличен је и у Градској управи Града Бања Лука, гдје су малишани заједно са родитељима и предсједником епархијске хуманитарне организације „Мајка девет Југовића” из Грачанице протиницом Светланом Стевић домаћински дочекани, онако како то приличи српској Крајини и главном граду Републике Српске.

Музичко вече „Ој Косово, Косово” показало је да Бањалука не да српску земљу – Косово и Метохију, да ћемо сви заједно расположивим средствима које нам дозвољава наше вријеме, чувати српско име па за почетак као Задужбинари који мјесечно од своје плате одвајају 5,00 КМ или више, у складу са својим могућностима. 

 

 

Чланак на сајту ХО „Мајка девет Југовића“

 

Постаните и Ви задужбинар Косова и Метохије


Фотографије:
Александар Чавић