Извјештај о добротворној акцији „Помозимо Сирији“

Акција је трајала од 03-31.03 2023. године.

На иницијативу наших пријатеља из Добротворне организације „Мајка девет Југовића“ из Епархије Рашко – призренске, сав приход од позива на телефонски број 17766 у току марта, уплаћен је у фонд акције „Помозимо Сирији“.

Остварени приход по овом основу је 1.827,55 КМ. (Мтел обрачун, извод бр. 81)

Путем уплата на жиро рачун прикупљено је 2.100,00 КМ. (табела број 1)

Готовинским уплатама у сједишту Баштионика прикупљено је 3.705,00 КМ.(табела број 2)

Укупно прикупљено: 7.632,55 КМ.

Сав прикупљени износ ће у наредном периоду бити достављен онима којима је и намијњен.

Извјештај о томе ћемо приложити по уручењу помоћи.

Вриједност ове акције засигурно није у прикупљеном новцу. Знамо да је овај износ занемарљив, али показали смо да нисмо слијепи за страдње народа који је колијевка хришћанства. Нашој православној браћи у Сирији ће овај симболични прилог показати да тамо негдје, на Балкану, живи један мали народ велике, православне душе.

Многи су помогли ову акцију, поменућемо наше младе сликаре и потврђене дародаваце, Александру Предојевић и Луку Вучића који су и за ову акцију поклонили по једну своју слику.

Издвојићемо још једног добротвора ове акције.
То је Огњен Ранисавић, младић са инвалидитетом, који је, иако везан за колица, свирајући необичан инструмент (танг драм) у Господској улици, приложио своју вишедневну зараду за пострадале у Сирији.

Његове ријечи најбоље објашњавају смисао доброг дјела: “Ми смо из поднебља гдје је природно прискочити у помоћ. Као народ имамо усађену потребу да помогнемо другима, а најважније је да се покаже добра воља и да будемо људи.“

Христос васкрсе!

Ваистину васкрсе!